Всеки човек има различен праг на болката. Татуирането е свързано с известно ниво на дискомфорт. Някои го определат като усещането от епилатор, но много зависи от човека, опитността на артиста, както и от зоната от тялото, която се татуира. Татуистите в Inside Ink се грижат за максимално приятното изживяване на клиента. За целта се правят чести почивки, предлагаме обезболяващ крем и др. 

 

На всички наши клиенти препоръчваме да са се наспали добре, да са отпочинали, да са хапнали и да са се хидратирали. В този смисъл не е препоръчително да сте употребявали алкохол и упойващи вещества преди татуирането, тъй като те могат да разредят кръвта ви и да повлияят на процеса на татуиране (а и имат други нежелани ефекти).

Препоръчваме да не бръснете зоната на татуировката в деня преди или на татуиране - това е работа на татуиста ви. Ако кожата е наранена или раздразнена, татуирането ще бъде затруднено.  

 

Изберете удобни дрехи, които да позволяват лесен достъп до зоната на татуиране, както и приятно усещане за самите вас. Носете си нещо връхно, защото е възможно да ви стане хладно по време на татуирането, това е естествена реакция на тялото..

 

Татуистите ни са обучени да спазват безупречни условия на работа с оглед на хигиената и здравето на клиентите и колегите си (а и собственото). Затова се поддържат стерилни работни станции и инструменти а иглите с които се прави татуировката са за еднократна употреба, индивидуално опаковани и стерилизирани фабрично с ЕО газ. Всичко се почиства и опакова непосредствено преди татуиране с еднократни защитни материали. По време на самото татуиране се спазват най-високите изисквания за хигиена и безопасност. След татуиране всички еднократни инструменти и опаковъчни материални се изхвърлят, а станцията и седалките се почистват. 

 

Времето, необходимо за завършване на татуировка, зависи от различни фактори, включително размера, сложността и разположението на дизайна, както и вашата толерантност към болка. Малките татуировки могат да се направят за 1-2 часа, а по-големите проекти е възможно да се направят в няколко сесии. Такива например са татуировките ръкави или крачоли, цели гърбове или други мащабни проекти, където е нужно повече време за татуиране. 

 

Това е най-често задаваният въпрос, на който няма еднозначен отговор. Цените на татуировките варират в зависимост от размера, детайлите и разположението на дизайна. Често по-малки татуировки като например цветен портрет с размери 12-15см. може да струва доста по-скъпо от по-големи например черно-бели рози на цялата предмишница заради сложността на изпълнение и многото процедури на нанасяне на цветовете. По време на вашата консултация с татуиста си ще обсъдите и цената на проекта в максимално близки граници. 


 

Последващата грижа е от решаващо значение за правилното и бързо заздравяване на вашата татуировка. Вашият татуист ще ви даде подробни инструкции как да почистите и хидратирате своята татуировка, както и как да я предпазите от излагане на слънце и други потенциални дразнители.

 

Абсолютно! За много клиенти това действа успокояващо. Имайте предвид обаче, че в студиото има ограничено пространство и лимитът за придружителите е до 2-ма на човек. 

 

Да, татуистите ни имат опит с покриването на предишни татуировки. Необходимо е да направите консултация с татуист от студиото, за да обсъдите идеите ви и най-подходящите възможности за кавър. 

 

Ако искате татуировката ви да се запази за по-дълго свежа и красива, препоръчваме да избягвате солариума. Той има същият ефект като слънцето: мастилото избледнява по-бързо и татуировката се състарява. Може да посещавате солариум след минимум един месец като нанесете върху татуировката слънцезащитен крем с фактор 50+.


 


Тагове: чзв insideink tattoo sofia inside ink