Станимир Стойчев - Спиро
Татуист

"Не казвам че работя, защото татуировките за мен не са работа, а хоби и страст. Татуирам от 1995 г."
Предпочитан стил: цветен реализъм

Имейл: spiro_tattoo@abv.bg

Телефон: +359879967678

За мен

Роден съм в гр. Чирпан. Тук живея и тук се намира студиото ми за татуировки. Не казвам че работя, защото татуировките за мен не са работа, а хоби и страст. Татуирам от 1995 г. насам. Тогава направих първата си татуировка върху един приятел в общежитието в Стара Загора, където учеше. И така започна всичко.

От тогава досега съм минал през всякакви етапи, включително и момент, в който бях решил да се откажа, но това беше много за кратко. След това не съм спирал, даже мога да кажа, че ако не татуирам повече от седмица, изпадам в нещо като абстиненция (признавам си, че имам някаква зависимост към татуировките).

Шегата настрана. През 2005 г. направих студиото си в Чирпан и всичко придоби професионален вид, тъй като дотогава работех малко ъдърграунд, вкъщи или по къщите на хората. Тогава беше и първото ми излизане да правя татуировки извън страната. Мисля, че голяма промяна върху това как гледам на татуировките се случи през 2009 г., когато отидох в едно студио в Прага. Там бяхме заедно с Теодор от Стара Загора, приятел и колега, с когото се познавам още от 94-та, и когото уважавам изключително много и от когото в началото научих много за татуирането.

Той беше човекът, който ми даде своята професионална машинка за татуировки тогава, за да ми направят такава и на мен. Това беше и първата бобина (Сполдинг и Роджър) която хванах в ръцете си. До тогава бях татуирал само с ръчно направена роторка от електромоторче и струна от китара. Та, в Прага се запознах и с Живко Байчев, един български татуист, който и до ден днешен ме вдъхновява с нещата, които прави. През годините след това съм татуирал  в Австрия, Германия, Кипър, Швейцария и съм канен като гост-артист и в други държави в Европа и отвъд. 

През 2013 г. ме поканиха в студио Nadelwerk в Австрия като гост-татуист и оттогава ходя там по няколко пъти в годината. Това е и студиото, в което се случи моето най-голямо израстване като човек и артист. Имах удоволствието и честта да татуирам и трупам опит с едни от най-добрите в света. Там открих и своята страст към цветните татуировки. Бил съм на почти всички наши и на много международни фестивали и събития за татуировки като участник и посетител. Имал съм щастието да спечеля много награди в надпревара с изключителни артисти. 

Bulgaria Tattoo Expo е едно от събитията, които не пропускам. Участвам в него още от неговото създаване. През 2023 г. бях поканен и участвах на Lyon Tattoo Convention във Франция и Elite Tattoo Convention в Кьолн, Германия. Две събития, на които се събират едни от най-добрите артисти в света, за да покажат своите умения в татуирането. През 2023 г. бях жури и на Skopje Tattoo Show.

Посещавал съм много семинари за татуировки, както и съм провеждал такъв, организиран от екипа на Bulgaria Tattoo Expo заедно с моя приятел и колега Людмил Василев. Винаги съм готов да споделя опита и знанията си с колеги, които имат желание да се развиват. За мен няма конкуренция между нас, за мен те са приятели и познати, с които се вдъхновяваме и развиваме взаимно.

 

Book Your Tattoo
Консултация

Направете консултация с Станимир Стойчев - Спиро, като попълните контактната форма.

Консултация

+359 882 030 436
Зареждане ...